psykologtennaudesen.dk

logo psykolog Tenna Udesen

Hjertesorg

Står du midt i et break-up, er du blevet forladt, eller er du selv gået? Du er ikke alene. Hjertesorg er sorg. Den du elsker er et andet sted, eller du har mistet den kærlighed, du engang følte. Det kan føles brutalt og forvirrende at skulle finde fodfæste på ny i en virkelighed, der ser helt anderledes ud, end du havde forestillet dig og håbet på. Når man rammes af hjertesorg, er det vigtigt at give sorgen plads. Den er et udtryk for, at personen og forholdet har haft stor betydning for én, og det gør ondt at sige farvel, uanset hvem der tog beslutningen om bruddet, og på hvilken måde det skete.

Ondt i hjertet

Hjertesorg kan vække alle mulige temaer; en gammel oplevelse af at være efterladt, en smerte i at være blevet afvist i al sin kærlighed, et tillidsbrud i tilfælde med utroskab eller en fortvivlelse over at have såret en anden.

Er du blevet forladt, er du måske plaget af skyldfølelse eller følelsen af mindreværd. Måske står du tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål, der fylder meget inden i dig, og du kan have tendens til depressive tanker og negative slutninger som “Jeg var selv skyld i, at forholdet gik i stykker, og jeg kommer aldrig til at kunne have en kæreste”.

Hvis du var den, der tog beslutningen om et brud, kan du også opleve at være plaget af skyldfølelse og tvivl omkring, om det var den rigtige beslutning.

Mange oplever tankemylder og problemer med at sove i forbindelse med hjertesorg. De svære følelser kan komme i bølger, og det kan føles som et skridt frem og to tilbage, når noget pludselig minder dig om forholdet eller bruddet, og du med det samme er sendt tilbage til de følelser af længsel, som du troede, du havde lagt bag dig.

I terapien arbejder vi med at sortere i alle de forvirrende følelser og acceptere sorgen og give den plads. Jeg hjælper dig til at finde håbet midt i håbløsheden og med at finde kærligheden til dig selv.

hjertesorg
hjertesorg

Tankemylder

Vores hjerner er indrettet til at tænke mange tanker – faktisk mener forskere, at vi i gennemsnit har 60.000 tanker i løbet af et døgn. Men for nogle er tankerne så påtrængende, at der er tale om tankemylder.

Måske har du tendens til at bekymre dig meget eller igen og igen at afspille det samme negative scenarie i hovedet. Måske har du svært ved at falde til ro, når du skal sove pga. alle de tanker, der kører rundt i dit hoved. Så kan det hjælpe dig at arbejde med dit tankemønster.

Det er ikke altid dårligt at bekymre sig, for det kan være en måde at løse udfordringer eller problemer på. Men når man bekymrer sig meget om ting, man ikke kan tænke sig til en løsning på, så bliver bekymringen problematisk.

Hvis bekymringer fylder uhensigtsmæssigt meget for dig, kan du måske genkende følelsen af at være nedtrykt og drænet for energi, og måske oplever du også, at nogle bekymringstanker kan føre til fysiske symptomer som hjertebanken, rysten og anspændthed.

Tankemylder kan gøre det svært at koncentrere sig på studie eller arbejde, og det er umuligt at slappe af, fordi hjernen hele tiden kører på højtryk. Hæmmer tankemylder dig i hverdagen, er det vigtigt at søge hjælp.

 

TennaUdesen

Få hjælp til hjertesorg

Hos mig vil du finde et trygt rum at undersøge det, der føles forvirrende, fortvivlende eller tungt indeni. Gennem et forløb ved mig kan du blive klogere på dine tanker og lære at håndtere dine følelser på en mere tryg måde. 

I terapien er jeg din støtte, der hjælper dig med at gøre det ubærlige mindre tungt, så du vil opleve forløsning af de psykiske og fysiske symptomer.

Send mig en besked eller book en tid, så finder vi ud af hvad du har brug for lige nu og her, og hvordan vi kan skabe det bedste forløb, som hjælper dig godt videre.