psykologtennaudesen.dk

logo psykolog Tenna Udesen

Selvværd og selvtillid

Vores selvværd hænger sammen med, hvordan vi grundlæggende opfatter os selv – vores opfattelse af vores eget værd som menneske. Et godt selvværd giver én følelsen af at være værdifuld, bare fordi man er til. Med et godt selvværd kan man leve et liv, hvor man ikke føler, at man er nødt til at præstere, gøre eller være noget bestemt for at være god nok, for man har en grundlæggende følelse af værd bare ved at være, som man er. Omvendt kan et lavt selvværd give én følelsen af ikke at være god nok eller ikke at høre til. Et lavt selvværd kan påvirke ens måde at indgå i venskaber og parforhold på, og det kan påvirke én på studie eller job. Det kan føles som en tung rygsæk, som følger med, hvor end man går. Hvis du lider af lavt selvværd, kan jeg hjælpe dig af med den tunge rygsæk, så du kan gå ud i livet, fri til at være lige som du er.

Lavt selvværd

Oplever du:

  • Negative tanker om dig selv?
  • At en indre kritiker plager dig?
  • At du føler dig utryg i sociale sammenhænge?
  • At du har meget høje forventninger til dig selv?
  • Problemer med at sige fra overfor andre?
  • At være pleaser, især i tætte relationer?
  • At det er svært at åbne op omkring hvordan du har det?
  • At du underkender dine egne evner og præstationer?
  • At det er umuligt at tage imod komplimenter fra andre
  • At du aldrig roser dig selv?

… så kan det være tegn på lavt selvværd. At have lavt selvværd kan føles meget smertefuldt og have store konsekvenser for din livskvalitet. Lider du af lavt selvværd, så vil jeg meget gerne hjælpe dig. Gennem samtaleterapi kan vi sammen udfolde problematikken, så det bliver klart, hvordan det lave selvværd påvirker lige præcis dig.

Jeg hjælper dig med at tage skridt mod et bedre selvværd, så du kan få mere frihed til at leve det liv du ønsker.

selvværd

Dårlig selvtillid

Selvtillid handler om din tro på dig selv og  tillid til egne evner. Med god selvtillid vil du opleve en følelse af selvsikkerhed i situationer, hvor du skal gøre noget bestemt. Omvendt kan dårlig selvtillid give dig en følelse af usikkerhed og af ikke at være god til det, du skal gøre. Selvtillid hænger altså sammen med præstationer og adskiller sig dermed fra selvværd, der handler om din opfattelse af hvor meget du er værd som menneske. 

Mange oplever frustrationer over at kæmpe med negative tanker om sig selv på trods af høje karakterer, et godt job, marathonløb eller andre præstationer. Men hvad mange ikke ved, er, at man sagtens kan have god selvtillid og lavt selvværd samtidigt. 

Tenna Udesen

Sådan kan jeg hjælpe dig

Hvis du kender følelsen af altid at skulle præstere dit ypperste, men du samtidigt kæmper med indre tanker om ikke at være god nok, så kan jeg hjælpe dig med at komme ind til kernen af problemet, så du kan forbedre dit selvværd.

Gennem vores samtaler arbejder vi med at finde ind til følelsen af, at du er god nok, lige præcis som du er – ligegyldigt hvordan dine præstationer ser ud.

Send mig en besked eller book en tid, så finder vi ud af hvad du har brug for lige nu og her, og hvordan vi kan skabe det bedste forløb, som hjælper dig godt videre.