psykologtennaudesen.dk

logo psykolog Tenna Udesen

Individuel terapi

I mine terapeutiske samtaler er der fokus på modet til at se ærligt på de følelser, der blev vakt i sårbare eller svære situationer. Nogle gange har vi gjort os umage med at holde ubærlige eller svære hændelser ude i strakt arm.

Det kan have været nødvendigt at vi gjorde det i de situationer, men det kan også skabe svære tilstande, hvor du føler dig trist til mode i en længere periode, mens du har større tendens til at blive bekymret og mere nærtagende, end du er vant til. Samtidig kan det føles som at være tilskuer i dit eget liv. 

Eksempler på emner i individuel terapi

Modet til at række en hånd ud

Det er ikke alt vi som mennesker oplever eller bliver udsat for, der giver mening. Nogle gange er livet uretfærdigt og hårdt. Men hvis vi kan tale om, hvordan det var og hvordan det er, og måske især hvad vi gjorde for at stå det igennem, så er det mit faglige standpunkt og menneskelige håb, at det vil åbne for den hjælp, der kaldes på, men som dengang ikke var mulig og på sigt den lindring der behøves.

Det er efterhånden veldokumenteret i faglig litteratur, at ejerskab over sin fortælling kan skabe positiv forandring og livsglæde. Jeg arbejder ud fra en psykodynamisk forståelse og inden for de evidensbaserede terapeutiske metoder; Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP) og Emotionsfokuseret terapi (EFT). 

Det vi er alene om har svært ved at hele.

individuel terapi
TennaUdesen

Skal vi tale om det?

For at komme i terapi hos mig, behøver du ikke i forvejen at vide præcist, hvad du gerne vil arbejde med. Det hjælper jeg dig med at finde frem til.

Hvis du oplever, at en bestemt følelse eller oplevelse fylder meget – det kan også være tankemylder, der giver dig søvnproblemer eller andet, der gør det svært at komme igennem hverdagen – men det er svært at forklare hvorfor, eller hvad der ligger bag, så er det helt okay og meget normalt.

Det er det, vi sammen bruger terapien til. Derfor er det nok, at du føler lyst til at starte i terapi, og at du rækker ud til mig med ønsket om en samtale. Derfra er du ikke alene, og jeg vil støtte dig på vejen mod større livsglæde.