psykologtennaudesen.dk

logo psykolog Tenna Udesen

Svære familierelationer

Måske var der svære eller ubærlige hændelser i dit barndomshjem? Det kan være du altid skulle tage skylden, når noget gik galt, at du skulle sørge for mindre søskende eller udrede tråde mellem dine forældre. Det kan være du var meget på dit værelse og generelt oplevede at familien ikke forstod dig?

Det kan være at du i dag er bange for at miste andre, og at du derfor har en generel utryghed i relationer, så snart de får betydning. Måske du oplever en tomhedsfølelse i øjeblikke, udøver selvskade eller oplever et stort selvhad over for den du ”var” som barn eller/og mod den du er nu. Måske genkender du disse tanker eller måske er det slet ikke så sprogligt hos dig endnu. Men uanset hvor du står, er jeg her for at hjælpe dig.

Uro i kroppen

Desværre er det ikke altid at en tryg og tillidsfuld tilknytning er mulig. Vi kan som børn have oplevet at være alene om svære situationer, at vi ikke er blevet set eller måske endda følt os misforstået. Det kan være vi er vokset op i hjem, hvor vi fik meget skæld ud eller blev ignoreret.

Situationer hvor vores tilknytning til de voksne, som vores liv afhang, blev truet. Det kan have vakt en uro i kroppen, en forsigtighed i nye fællesskaber, en let vakt vrede over uretfærdigheder, en lille sørgmodighed i hjertet. De erfaringer, vi gjorde os som børn kan have stor betydning for hvordan vi indgår i nye relationer senere i livet.

Men der er håb at hente. Det kræver et stykke terapeutisk arbejde, hvor vi forsøger at forstå det som er eller var svært i vores familierelationer, og som stadig findes i os i dag. Sårbarheden kan se ud som en selvfølgeliglighed eller komme til udtryk som en indre konflikt.

Indsigt og omsorg er vigtige faktorer i at gøre os frie til at vælge noget andet i nye relationer. Men det forudsætter, at vi tør kigge på det der var og er så vanskeligt for os.

 

Tenna

Sådan kan jeg hjælpe dig

Hos mig vil du finde et trygt rum at undersøge det, der føles forvirrende, fortvivlende eller tungt indeni. Gennem et forløb ved mig kan du blive klogere på dine tanker og lære at håndtere dine følelser på en mere tryg måde. 

I terapien er jeg din støtte, der hjælper dig med at gøre det ubærlige mindre tungt, så du vil opleve forløsning af de psykiske og fysiske symptomer.

Send mig en besked eller book en tid, så finder vi ud af hvad du har brug for lige nu og her, og hvordan vi kan skabe det bedste forløb, som hjælper dig godt videre.