psykologtennaudesen.dk

logo psykolog Tenna Udesen

Mobning

Vi mennesker er sociale væsener, der har brug for at føle os som en del af flokken. I dysfunktionelle fællesskaber kan der opstå mobning, og det kan foregå mere eller mindre synligt. Vi forbinder ofte mobning med noget, der foregår i skolegården, men det kan også foregå på arbejdspladser eller i familier.

Det kan være at du har oplevet at blive ydmyget, talt grimt til, eller har været udsat for fysisk vold i mild eller sværere grad. Det kan også være mere indirekte mobning, hvor det kan være sværere at forstå hvad der foregår. Her kan du for eksempel have oplevet at blive holdt udenfor, ignoreret når du har opsøgt fællesskabet eller at mobberne har startet rygter om dig. 

Hvis du har følt dig uretfærdigt behandlet, er det vigtigt at du får talt om det.

Mobning som traume

Hvis du er blevet udsat for mobning, kan det være at du oplever problemer med selvværdet og en følelse af at være ensom. Det kan også være at du føler at der er noget galt med dig. Måske kan du nikke genkendende til at have tanker som: “Jeg fortjener alligevel ikke bedre” eller “det er også min egen skyld”.

Det er helt normalt, at være plaget af negative tanker om sig selv, når man er vant til at blive mødt negativt af andre. Ingen fortjener dog at blive mobbet, og det er aldrig din egen skyld, at andre udsætter dig for mobning.

mobning
Tenna Udesen

Sådan kan jeg hjælpe dig

I terapien arbejder vi med skyldfølelsen og den skam, der ofte følger med mobning. Jeg hjælper dig til at få et bedre forhold til dig selv og andre omkring dig, så du kan indgå i sunde og rare fællesskaber på en god måde.

I terapien er jeg din støtte, der hjælper dig med at gøre det ubærlige mindre tungt, så du vil opleve forløsning af de psykiske og fysiske symptomer.

Send mig en besked eller book en tid, så finder vi ud af hvad du har brug for lige nu og her, og hvordan vi kan skabe det bedste forløb, som hjælper dig godt videre.