psykologtennaudesen.dk

logo psykolog Tenna Udesen

Om psykologen

I mine terapeutiske samtaler er der fokus på modet til at se ærligt på de følelser der blev vakt i sårbare eller svære situationer. Jeg arbejder ud fra en psykodynamisk forståelse og med metoder til samtale inden for intensiv dynamisk korttidsterapi (ISTDP) og emotionsfokuseret terapi (EFT). 

Det er ikke alt vi som mennesker skal igennem eller bliver udsat for, der giver mening. Nogle gange er livet uretfærdigt og hårdt. Men hvis vi kan tale om, hvordan det var og hvordan det er, og måske især hvad vi gjorde for at stå det igennem, så er det mit faglige standpunkt og menneskelige håb, at det vil åbne for den hjælp, der kaldes på. 

Alle sorger kan bæres, hvis de sættes ind i en fortælling, eller man kan fortælle en historie om dem  – Karen Blixen. 

Erfaring

Kurser, supervision og uddannelse

 • 2022:
  Effektivt behandlingsfokus (ISTDP)
  ved psykologerne Henrik Holm Hansen
  og Emil Rask
 • 2022:
  Forsvarsarbejde og mobilisering (ISTDP)
  ved psykologerne Henrik Holm Hansen
  og Emil Rask
 • 2022:
  Traumeterapi i praksis ved psykolog
  Mia Schwartz
 • 2020: 
  Uddannet Cand.psych ved Aarhus Universitet
 • 2020-2023:
  160 timers supervision i forbindelse med autorisation (ansøgning er afsendt), indenfor områderne: Narrativterapi, emotionsfokuseret terapi og intensiv dynamisk korttidsterapi.

Erfaring

Kurser, supervision og uddannelse

 • 2022:
  Effektivt behandlingsfokus (ISTDP)
  ved psykologerne Henrik Holm Hansen
  og Emil Rask
 • 2022:
  Forsvarsarbejde og mobilisering (ISTDP)
  ved psykologerne Henrik Holm Hansen
  og Emil Rask
 • 2022:
  Traumeterapi i praksis ved psykolog
  Mia Schwartz
 • 2022-23:
  Supervision med henblik på at opnå autorisation. Ved psykolog Henrik Holm Hansen (ISTDP)

 • Løbende personligt udviklingsarbejde med henblik på at opnå autorisation. Ved psykolog Maria Houe

 • 2021:
  Supervision med henblik på at opnå autorisation. Ved psykolog Ditte Sennicksen (Narrativ perspektiv) 

 • 2020: 
  Uddannet Cand.psyk ved Aarhus Universitet

Vision og håb

Det skinner i mørket, vil gribes og blive til hjælp der når frem. Til steder hvor mennesker håber, at nogen vil håbe for dem. Og bedst som du tænker der ingen ting er, så vokser det håbet. Så vokser det dér.” – Lisbeth Smedegaard 

Som psykolog ønsker jeg at være en del af en bevægelse der skaber fællesskab og forandring. Jeg har hele mit liv været optaget af mennesker på kanten; af systemet, af familien, af betydningsfulde relationer og af livet. Håbet er til tider det, som vi må læne os ind i, når sorgen lægger sig tungt i hjerte, når katastrofen rammer, når meningen er væk -for en stund. Nogle gange må andres håb vikariere i tomrummet.

I min terapi er der derfor fokus på:

 • Nysgerrighed, omsorg og respekt for det du kommer med
 • Heling gennem fællesskab
 • Hjælp til at udforske overlevelsesstrategier
eksamensangst

Mælkebøttens kraft

praktisk

Mit logo er en mælkebøtte med frø der rækker ud i verden fra en slags cirkel. Cirklen refererer til min vision om at skabe fællesskab gennem gruppeterapeutiske forløb. Samtidig springer mælkebøtten ud af cirklen, frøene der blæser fra den, som håb der plantes i nyere jord.

Mælkebøtten er en kendt og anvendt metafor i psykologien, hvor man taler om mælkebøttebørn som mønsterbrydere. Hvilket helt sikkert også er en stor vision for mig som psykolog, at støtte og skabe rum for forandring ift. social arv, omsorgssvigt og transgenerationelle traumer, samt bidrage til nye bæredygtige fællesskaber.

Tenna Udesen

Sådan kan jeg hjælpe dig

Hos mig vil du finde et trygt rum at undersøge det, der føles forvirrende, fortvivlende eller tungt indeni. Gennem et forløb ved mig kan du blive klogere på dine tanker og lære at håndtere dine følelser på en mere tryg måde. 

I terapien er jeg din støtte, der hjælper dig med at gøre det ubærlige mindre tungt, så du vil opleve forløsning af de psykiske og fysiske symptomer.

Send mig en besked eller book en tid, så finder vi ud af hvad du har brug for lige nu og her, og hvordan vi kan skabe det bedste forløb, som hjælper dig godt videre.